Sydney Opera Binası
Sydney Opera Binası
UYGULAYICI: Better Tiles
MÜTEAHHİT: John Holland
MİMAR: Original Architect: Jørn Utzon & son Jan Utzon
KATKI SAĞLAYANLRA: Johnson Pilton Walker
ZORLUKLAR:
Jørn Utzon’un orijinal vizyonuna sadık kalarak yenilemek
Jan Utzon kesintisiz bir zemin görünümü yaratmak için kullandığı camla takviye edilmiş düzensiz şekilli beton karolar
Sahne ve fuayenin altındaki yükleme iskelelerinin zeminlerindeki hareketler
Kesintisiz bir görünüm yaratmak için çevre ve genleşme derzlerinde kullanılan silikonun zeminle aynı görünümü sağlaması.
PROBLEMLER:
Düzensiz karo şekilleri, cam takviyeli beton karolar ve kesintisiz bir görünüm için gereken silikon genleşme derzleri ciddi tasarım iyileştirmeleri gerektiriyordu. Fuayenin altındaki yükleme iskeleleri ve sahne zeminlerindeki beklenen sık hareketler karoların kırılması için potansiyel tehklieydi.
ÇÖZÜM:
Zemini yeni karo döşenmesine uygun hale getirmek için ARDEX Multiprime su bazlı astar önerdik. Bu astar sistem içerisinde kullanılacak diğer ARDEX ürünlerinin çeşitli özellikteki gözenekli yüzeylere daha kuvetli bağlanmasını sağlaması için önerildi. Çok hızlı kuruyan bu astar sonraki uygulamalara geçişi hızlandırır.
Şap uygulaması için ARDEX Abacrete Bağlayıcı Ajan (ARDEX Türkiye ürün portföyünde alternatif olarak ARDEX E 75 kullanılmaktadır) tavsiye edildi. Bu sıvı polimer kesme ve çekme mukavemetlerini çok ciddi arttıran bir harç katkısıdır.
Özel karoları yapıştırılması için lif katkılı, yüksek performanslı ARDEX X 77 (ARDEX Türkiye ürün portföyünde alternatif olarak X7G kullanılmaktadır) yapıştırıcı ile ARDEX E 90 harç katkısı (ARDEX Türkiye ürün portföyünde alternatif olarak ARDEX E 75 kullanılmaktadır) birlikte kullanıldı. ARDEX E 90 katkısı harca su itici özellik kazandırdığı gibi çökmeye karşıda daha dayanıklı hale getirmektedir. Bu iki ürün birlikte kullanılarak özel karoların kuruma esnasındaki hareketleri neredeyse sıfırlanmış, çok daha düzgün bir yüzey elde edilmiştir.
ARDEX SE renkli derz dolgu silikonu çevre ve genleşme derzlerinin doldurulurken üzerine ARDEX Abapoxy yüksek performanslı epoksi derz (ARDEX Türkiye ürün portföyünde alternatif olarak ARDEX RG 12 kullanılmaktadır.) sürülerek mat bir görüntü verildi ve kesintisiz bir görünüm sağlandı. Alanın geri kalanında derz dolgusu olarak kalıcı renk garantisi veren ARDEX Abapoxy kullanıldı. Kimyasal dayanımı da oldukça yüksek olan bu derz dolgusu, yoğun yaya trafiği olan ve kimyasallarla temizlenen bu alan için mükemmel çözüm sağladı.
Tüm bu ARDEX ürünleri düşük VOC değerlerine sahip olduğu için uygulama döneminde opera binası hizmet vermeye devam etmiştir.
Diğer Uluslararası Referanslarımız referanslarımız
-
Metropol İstanbul
ARDEX Metropol İstanbul'da
-
Yalı Ataköy Apart
ARDEX Yalı Ataköy Apart'da
-
İş Altınhas Kasaba Evleri
ARDEX İş Altınhas Kasaba Evleri'nde
-
NEO Gölpark İstanbul Evleri
ARDEX Neo Gölpark İstanbul Evleri'nde
-
Pelican Hill II.Etap Ihlamur Evleri
ARDEX Ihlamur Evleri'nde
-
Yalın Evler
ARDEX Yalın Evler'de
-
Kemerlife XXIII
ARDEX Kemerlife XXIII 'de
-
Denizİstanbul Mercan Konakları
ARDEX Denizİstanbul'da
-
Denizİstanbul Marina Evleri
ARDEX Denizİstanbul'da
-
Cennet Koru
ARDEX Cennet Koru'da
-
Varyap Meridian
ARDEX Varyap Meridian'de
-
Bayar Residence Çiftehavuzlar
ARDEX Bayar Residence Çiftehavuzlar'da
-
Dilman Modern
ARDEX Dilman Modern'de
-
Maçka Residence’s
ARDEX Maçka Residences'da
-
Carousel AVM Yenileme Projesi
ARDEX Carousel AVM'de
-
Meydan İstanbul AVM Yenileme Projesi
ARDEX Meydan İstanbul AVM'de
-
Marmara Forum AVM Yenileme Projesi
ARDEX Marmara Forum AVM'de
-
Flamingo Blu
ARDEX Flamingo Blu'da
-
Avrasya Tüneli Yenileme Projesi
ARDEX Avrasya Tünelinde
-
Dubai Mall & Burj Khalifa
Dünyanın en uzun binasında ARDEX ürünleri kullanıldı.